• O Z N A M

          • ponuka pracovných miest

            Vedenie Gymnázia v Medzilaborciach informuje o voľnom pracovnom mieste pre pedagogického zamestnanca:

            kategória: učiteľ

            podkategória: učiteľ pre nižšie stredné odborné vzdelávanie, stredné odborné vzdelávanie, úplné stredné všeobecné vzdelávanie, úplné stredné odborné vzdelávanie a učiteľ pre vyššie odborné vzdelávanie (učiteľ strednej školy)

            druh pracovného pomeru: pracovná zmluva 

            doba trvania pracovného pomeru: od 1. 9. 2021 na dobu určitú do 31. 8. 2022 s možnosťou predĺženia na dobu neurčitú

            pracovný úväzok v hod./týždeň: čiastočný úväzok - 6 hod./týždeň 

            kvalifikačné predpoklady: V zmysle vyhlášky MŠ SR č. 138/2019 Z. z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov v znení neskorších predpisov. Vysokoškolské vzdelanie II. stupňa so zameraním na požadované predmety (aprobácia nemecký jazyk samostatne alebo s ľubovoľným predmetom).

            požadované doklady: Žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, doklady o vzdelaní, odpis z registra trestov, potvrdenie o telesnej spôsobilosti a o duševnej spôsobilosti vo vzťahu k výkonu činnosti, osobný dotazník, súhlas uchádzača na použitie osobných údajov pre potreby výberového konania v zmysle § 79 ods. 2 zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            iné súvisiace požiadavky: práca s PC, komunikatívnosť

            termín podania žiadosti: do 26. 8. 2021

            kontakty: telefón - 057/7321002, e-mail -  info@gymlab.sk

             

          • "Cestovanie bez hraníc"

          • V rámci projektu Interreg "Cestovanie bez hraníc" implementovanom na Prešovskej univerzite v Prešove sa budú realizovať voľne prístupné online prednášky a exkurzie zamerané na rôzne témy a miesta nachádzajúce sa v Prešovskom kraji.

            Všetky aktuálne informácie nájdete na webe www.cestovaniebezhranic.eu alebo na FB profile "Cestovanie bez hraníc".

          • O z n a m

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2021/13405:1-A1810 bude od pondelka 17. mája 2021 obnovené prezenčné školské vyučovanie. 

          • Oznam:

          • Záujem o antigénové testovanie

            Na základe aktuálnych pokynov MŠVVaŠ SR v súvislosti s obnovením prezenčného vzdelávania v škole, vedenie Gymnázia v Medzilaborciach oznamuje, že záujemci budú mať možnosť dobrovoľne sa otestovať antigénovým testom dňa 22. 1. 2021 (piatok) v čase  7.30 - 11.30 hod. a 12.00 - 15.30 hod. na mobilnom odberovom mieste (MOM) pri Múzeu moderného umenia A. Warhola v Medzilaborciach.

          • Oznam:

          • V súvislosti s prebiehajúcimi opatreniami na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19 a na základe pokynov Ústredného krízového štábu je od pondelka 12.10.2020 až do odvolania  prerušená priama vyučovacia činnosť v škole.

            Vyučovacia činnosť pokračuje dištančnou formou.

            Žiaci sú povinní zdržiavať sa v domácom prostredí a dodržiavať protiepidemiologické opatrenia aj napriek tomu, že sa u nich neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Vyučujúci  jednotlivých predmetov budú využívať elektronickú formu zadávania a kontroly úloh.

            Žiaci sú povinní sledovať priebežne aktuálne informácie na webovej stránke školy a pokyny od vyučujúcich na e-nástenkách, ktoré majú jednotlivé triedy zriadené na sociálnych sieťach.

          • O z n a m:

          • Riaditeľ Gymnázia v Medzilaborciach vyhlasuje pre všetkých študentov školy riaditeľské voľno na pondelok 28.09.2020. Vyučovanie bude zrušené z prevádzkových dôvodov.

          • O z n a m:

          • Na základe výzvy predsedu PSK sa uskutočnia voľby do rady školy.

            Voľby sa budú konať dňa 8. 10. 2020 v budove školy o 16,00 hod.

          • O Z N A M

          • ponuka pracovných miest

            Vedenie Gymnázia v Medzilaborciach informuje o voľnom pracovnom mieste pre pedagogického zamestnanca:

            kategória: učiteľ

            podkategória: učiteľ pre nižšie stredné odborné vzdelávanie, stredné odborné vzdelávanie, úplné stredné všeobecné vzdelávanie, úplné stredné odborné vzdelávanie a učiteľ pre vyššie odborné vzdelávanie (učiteľ strednej školy)

            druh pracovného pomeru: pracovná zmluva 

            doba trvania pracovného pomeru: od 1. 9. 2020 na dobu určitú do 31. 8. 2021 s možnosťou predĺženia na dobu neurčitú

            pracovný úväzok v hod./týždeň: čiastočný úväzok - 9 hod./týždeň 

            kvalifikačné predpoklady: V zmysle vyhlášky MŠ SR č. 138/2019 Z. z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov v znení neskorších predpisov. Vysokoškolské vzdelanie II. stupňa so zameraním na požadované predmety (aprobácia nemecký jazyk samostatne alebo s ľubovoľným predmetom).

            požadované doklady: Žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, doklady o vzdelaní, odpis z registra trestov, potvrdenie o telesnej spôsobilosti a o duševnej spôsobilosti vo vzťahu k výkonu činnosti, osobný dotazník, súhlas uchádzača na použitie osobných údajov pre potreby výberového konania v zmysle § 79 ods. 2 zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            iné súvisiace požiadavky: práca s PC, komunikatívnosť

            termín podania žiadosti: do 31. 7. 2020

            kontakty: telefón - 057/7321002, e-mail -  info@gymlab.sk 

          • O Z N A M

          •  

            Vedenie Gymnázia v Medzilaborciach

            oznamuje žiakom, rodičom a širokej verejnosti,

            že vyučovanie v školskom roku 2020/2021

            pokračuje v budove školy pre 2., 3. a 4. ročník bezo zmeny.

             Žiadame všetkých priaznivcov a sympatizantov školy, aby sa v prípade akýchkoľvek pochybností, nejasností a otázok ohľadom súčasného stavu a budúcnosti školy s dôverou obracali na vedenie školy a nepodliehali zavádzajúcim a nepravdivým informáciám, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach.

             Vyučovanie v 1. ročníku nebude realizované pre nedostatočný záujem uchádzačov a nenaplnenie minimálneho potrebného počtu 15 žiakov pre otvorenie 1. ročníka.

             

          • Oznam:

          • V súvislosti s prebiehajúcimi opatreniami na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19 je prerušená priama vyučovacia činnosť v škole na obdobie od 13.03.2020 až do odvolania na základe pokynov zriaďovateľa školy - PSK.

            Vyučovacia činnosť pokračuje dištančnou formou.

            Žiaci sú povinní zdržiavať sa v domácom prostredí a dodržiavať protiepidemiologické opatrenia aj napriek tomu, že sa u nich neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Vyučujúci  jednotlivých predmetov budú využívať elektronickú formu zadávania a kontroly úloh.

            Žiaci sú povinní sledovať priebežne aktuálne informácie na webovej stránke školy a pokyny od vyučujúcich na e-nástenkách, ktoré majú jednotlivé triedy zriadené na sociálnych sieťach.

          • Oznam:

          • Milí žiaci, vážení rodičia a zamestnanci školy,

            Vedenie Gymnázia v Medzilaborciach podrobne sleduje situáciu najmä v štátoch EÚ týkajúcu sa respiračného ochorenia COVID-19 vyvolaného novým koronavírusom a v súvislosti s jeho výskytom na Slovensku a prevenciou šírenia prijalo s platnosťou od 9. 3. 2020 aktuálne opatrenia, ktoré sú v súlade s opatreniami Ústredného krízového štábu Ministerstva vnútra SR zo dňa 6. 3. 2020, s Usmernením hlavného hygienika SR zo dňa 3. 3. 2020, s Usmernením Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR zo dňa 28. 2. 2020 a zriaďovateľa školy – Prešovského samosprávneho kraja zo dňa 4. 3. 2020.

            Z uvedených dokumentov vyberáme najdôležitejšie opatrenia pre oblasť školstva, ktoré konkretizujeme ako

            Opatrenia Gymnázia v Medzilaborciach v súvislosti s koronavírusom:

            • Žiakom a zamestnancom, ktorí sa vrátili z oblastí, v ktorých je potvrdený výskyt koronavírusu, odporúčame sledovanie zdravotného stavu v domácom prostredí, teda dobrovoľnú izoláciu mimo kolektívu, a to po dobu minimálne 14 dní. V takomto prípade sa žiak, resp. zákonný zástupca žiaka, telefonicky kontaktuje so všeobecným lekárom pre deti a dorast a prekonzultuje s ním ďalší postup.
            • Žiakom a zamestnancom, ktorí plánujú cestu do rizikových oblastí, odporúčame dôsledne zvážiť nevyhnutnosť vycestovania.
            • Žiadame rodičov žiakov, aby do školy neposielali choré deti. Žiadame plnoletých žiakov a zamestnancov, aby chorí nechodili do školy, resp. do práce.
            • V prípade príznakov, ako sú horúčka, kašeľ, sťažené dýchanie, bolesť hrdla, hlavy, či únava, vyzývame žiakov a zamestnancov, aby kontaktovali svojho lekára alebo lekársku pohotovostnú službu.
            • Žiakom a zamestnancom odporúčame dodržiavanie zásad osobnej hygieny, používanie dezinfekčných prostriedkov a zakrývanie si nosa a úst pri kýchaní a kašľaní papierovou vreckovkou. Taktiež upozorňujeme, aby sa nedotýkali tváre neumytými rukami.
            • Vedenie školy zabezpečí:
              • Dôkladnú dezinfekciu priestorov školy v zmysle prevádzkového poriadku pri upratovaní, hlavne zábradlí, kľučiek na dverách, spoločných priestorov a podobne.
              • Mydlá a jednorázové utierky do všetkých tried a sociálnych zariadení.
              • Pravidelné vetranie priestorov.
              • Sledovanie zdravotného stavu žiakov a v prípade, že sa u žiaka vyskytnú príznaky ochorenia, izolovanie žiaka do určenej miestnosti a bezodkladné skontaktovanie sa so zákonným zástupcom žiaka.
              • Zdržiavanie sa návštev a rodičov vo vestibule školy iba na nevyhnutný čas.
              • Realizovanie konzultácií s vedením školy a s učiteľmi iba telefonicky, resp. e-mailom.
              • Zrušenie všetkých exkurzií a iných podujatí školy s účasťou vyššou ako 50 osôb až do odvolania.

            V prípade akýchkoľvek otázok súvisiacich s ochorením COVID-19 sa môžu žiaci a zamestnanci obrátiť na nepretržitú 24-hodinovú linku Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove:

            0911 908 823 alebo e-mailom na: novykoronavirus@uvzsr.sk

             

            Medzilaborce, 9. 3. 2020                                                                                         PhDr. Vladimír Tarča